Logo VakantieStunt
MVC Eagle Beach Hotel Afbeelding MVC Eagle Beach Hotel
MVC Eagle Beach Hotel ***
Bestemming: Duikvakantie Aruba - Duikvakantie Eagle Beach
MVC Eagle Beach Hotel ***

Een gezellig en sfeervol familiehotel aan het bekende strand Eagle Beach.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtMVC Eagle Beach Hotel

Een gezellig en sfeervol familiehotel aan het bekende strand Eagle Beach.

Ligging

Het fraai aangelegde complex ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven en wordt door een weg gescheiden van het prachtige strand.

Faciliteiten

Je vindt er een gezellige bar met gratis internet, een prima restaurant, een kinderzwembad met zonneterras, een speeltuin, een tennisbaan en een mooi aangelegde tropische tuin. ’s Avonds is er geregeld levende muziek. Eagle Beach heeft een eigen wasserette.

Accommodatie

De standaard kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht met airconditioning, telefoon en een badkamer met douche en toilet. De familiekamers (max. 5 pers.) zijn hetzelfde ingericht maar hebben tevens tv en een koelkastje.

Autohuur

We raden je aan om een huurauto bij te boeken aangezien er op Aruba geen/weinig openbaar vervoer is. Met je huurauto kun je gemakkelijk de kant-duikstekken bereiken. Prijzen autohuur zijn op aanvraag.

Duiken:

Bij de reissom is een pakket van 10 bootduiken incl. fles/lucht/lood inbegrepen met Red Sail Sports.

Duikcentrum

Dit is het meest complete duik- en watersportcentrum van het eiland, gelegen op 5 minuten rijden van het Manchebo Beach Resort. Je krijgt hier de beste standaard wat betreft service. Het centrum bestaat al sinds 1989 en is een 5* PADI centrum. In totaal zijn er 3 duik- en watersportcentra en 9 winkels. De duik- en watersportcentra liggen in het Hyatt & Allegro Aruba Resorts, het Aruba Marriott Resort en in het Renaissance Aruba Beach Resort.

Ze hebben de modernste duikboten op het eiland: de Pasa Bon en de Vista Mar, beide voor max. 24 duikers.

Dagelijkse duiken De pakketten die we aanbieden zijn pakketten met een aantal tanks die je zelf kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld je 1-tank duik upgraden naar een nachtduik of 2 1-tank duiken inruilen voor een 2-tank duik. Het pakket is flexibel en betaalbaar. Alle duiken zijn bootduiken en de duikdagen voor de 2-tank duiken beginnen om 9 of 9.15 uur. Je kunt s middags ook altijd een 1-tank duik gaan doen, om 14.30 of 15.00 uur. De nachtduiken beginnen om 18.30 uur en worden niet elke dag aangeboden.

Duikstekken Het duiken in Aruba staat bekend om haar spectaculaire scheepswrakken en interessante koraalformaties. Er ligt een ca. 150m lang wrak, het grootste van de Caribbean. De meeste duikstekken liggen aan de beschermde west- en zuidkusten op korte afstand van de hotels aan Palm Beach. Arubas wateren zitten vol marien leven zoals pijlstaartroggen, murenes, mantas, barracudas en yellow tail. Een groot ondiep zandplateau omgeeft het eiland Aruba waardoor je met bootduiken het off-shore riffen het makkelijkst bereikt. Interessante koraalformaties vind je al op 7m, met weinig stroming en golfslag. Er liggen ongeveer 30 duikstekken rond het eiland.

Dit centrum biedt ook allerlei cursussen en specialties aan (prijs op aanvraag).

Enkele duikstekken:

  1. The Vera: de Vera is een vrachtschip dat gezonken is in 1954 op haar weg van Zuid naar Noord Amerika. De crew vertelde dat de vracht Nazi goud en andere waardevolle spullen bevatte.

  2. Cudarebo Rocks: grote golven slaan op de Cuderebo Rocks bij het meest noordelijke punt van het eiland. Tijdens kalme dagen vind je hier als duiker een enorme diversiteit vis.

  3. The Californian: de stoomboot Californian strandde hier op de kliffen.

  4. Skeleton Cave: deze plek heeft haar naam gekregen toen hier menselijke botten gevonden. Er is nooit vastgesteld of deze botten van Indianen die lang geleden in de grotten gewoond hebben, afkomstig waren.

  5. Black Beach: zo genoemd vanwege de grote ronden stenen die aan de kustlijn lagen. Het is de enige baai op het eiland die afgeschermd ligt van de golven. Hierdoor kun je er veilige duiken maken. Je vindt in dit heldere water waaierkoralen, veel vis en kreeften.

  6. Harbor Reef / Pilot Boat: dit rif bestaat uit harde en zachte koraalformaties. Het rif loopt langzaam af naar een oud wrak waar een paar groene murenes vaak worden gezien.

  7. Renaissance Airplane: duik in dit Convair 400 wrak. Het vliegtuig zonk op een aflopend rif dat omgeven is door zachte koralen.

  8. Tire Reef: zwarte koralen, sea whips, sea fingers, veel gorgonen en waairekoralen. Je ziet hier regelmatig groene murenes en soms adelaarsroggen.

Detailinfo

Fitnessruimte: nee Afstand tot tennisbanen (km): 0,00 Verlichting aanwezig: nee Afstand tot golfcourt (km): 3 Windsurfing-faciliteiten: nee Sunfishsailing: nee Snorkeling: nee Scubadiving: nee Waterskiiing: nee Parasailing: nee Afstand tot vliegveld (km): 7,50 Afstand tot de stad (km): 4,00 Afstand tot strand (km): 0,00 Afstand tot kruidenier (km): 3,00 Afstand tot winkels (km): 5,00 Afstand tot restaurant (km): 0,00 Aantal zwembaden: één Kindvriendelijk: ja Poolbar aanwezig: nee Poolside restaurant: nee Handdoeken-service: nee Kosten handdoeken:
Ligstoelen aanwezig: nee Kosten ligstoelen:

Deze reis is samengesteld met een lijndienstvlucht. De prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail